Over Kinderperspectief

Elk kind verdient het om onbezorgd op te groeien. Toch is dit niet altijd vanzelfsprekend. Nare gebeurtenissen of gebrek aan een liefdevol netwerk maken dat een kind niet lekker vooruit kan. Gelukkig zijn er dan toegewijde zorgprofessionals uit de jeugdhulp die helpen. Soms zijn er ook structuren en afspraken die die hulp niet altijd makkelijk maken. Daarom zijn wij er speciaal voor kinderen, jongeren en zorgprofessionals uit de jeugdhulp. Uit Nederland en van de Balkan.

We zijn niet de zorg en nemen de zorg ook niet over. Wel lopen we een tijdje mee omdat we geloven dat er soms passendere, creatievere wegen zijn van A naar B. Onze tools en ontmoetingen helpen beter te luisteren en buiten gebaande paden te gaan. Maar bovenal (opnieuw) te verbinden. Met jezelf, met andere kinderen en jongeren of met je mooie vak, mede professionals en hen die je reis vergemakkelijken. Je moet nog steeds
zelf de stappen zetten om vooruit te komen, maar met tomeloze energie maken wij de reis leuker én lichter waardoor jij verder komt. Op naar die horizon!

Roots

1907
De “Vereeniging Kinderzorg”, die zich bezighield met de problematiek van verwaarloosde kinderen in Overijssel, werd opgericht. Het huidige kantoor van Kinderperspectief fungeerde in die tijd als kinderhuis. Deze vereniging van diaconieën groeide uit tot een brede paraplu van instellingen voor jeugdzorg en welzijn in Overijssel.
1997
Eind jaren negentig nam de ‘Vereniging Kinderzorg’ afscheid van de jeugdzorg- en welzijnstaken. Deze taken werden via fusies door andere instellingen voortgezet. In dezelfde periode veranderde er veel in de politieke situatie van Oost-Europa. Beide bewegingen gaven aanleiding tot het verbreden van de blik naar deze regio, waarbij de focus met name lag op landen in Zuidoost-Europa.
2004
Vereniging Kinderzorg en Protestants Christelijke Kinderuitzending fuseren onder de naam Vereniging voor Jeugd- en Kinderzorg. De PCK had veel ervaring met kinderen die hadden gewoond in koloniehuizen. Deze huizen groeiden later uit tot professionele instellingen op het gebied van jeugdzorg en speciaal onderwijs.
2012
De Vereniging voor Jeugd- en Kinderzorg gaat verder onder de naam Kinderperspectief. De naam, rol en structuur wijzigden en het oorspronkelijke doel; een betere toekomst voor kinderen en jongeren die in moeilijke omstandigheden opgroeien, kregen een nieuwe vorm.
2024
Kinderperspectief blijft ontwikkelen en is in een nieuw jasje gestoken; passender bij jongeren en kinderen en aansprekender voor zorgprofessionals. Het aanbod, de ontmoetingen en tools, zijn strakker gepresenteerd en op die structuur bouwen we door aan nieuwe, mooie middelen die kinderen, jongeren en zorgprofessionals helpen bij het zetten van stappen in leven en loopbaan.

Ons team

Ljiljana Ban
Ljiljana Ban

Projectleider & hoofdredacteur alternativni mod/dom

Lees meer

Eddie Koller
Eddie Koller

Controller

Lees meer

Bas Rodijk
Bas Rodijk

Projectleider

Lees meer

Dijana Jankovic
Dijana Jankovic

Projectleider

Lees meer

Martine Tobé
Martine Tobé

Bestuurder

Lees meer

KINDERPERSPECTIEF VERHUURT

Onze mooie pand, op steenworp afstand van station Zwolle, biedt ruimte aan meer organisaties dan wijzelf. Ons pand is van buiten prachtig oud en van binnen gerenoveerd zodat het past bij de gemakken van deze tijd. En het mooie is dat je met de huur mede de projecten van Kinderperspectief mogelijk maakt. Op zoek naar een plek om een workshop, training of presentatie te houden?

LEES MEER

netwerken BBCN & FICE Nederland

We geloven dat persoonlijke groei belangrijk is. Maar echte verandering realiseer je door samen te werken. We zijn met trots betrokken als stuurgroeplid en bestuurslid bij twee belangrijke netwerken: Better Care Network Nederland (BCNN) en FICE Nederland. Dankzij deze partnerschappen kunnen we onze inzet vergroten en samenwerken aan onze gemeenschappelijke doelen.

LEES MEER

anderen over ons

“The people who run this organization are truly phenomenal. There is first of all experience, and a constant desire to help and create solutions that will help young people and professionals who work with young people every day. This organization is also very supportive for the ideas that have real potential. I can see a sincere desire, great strength and true motivation to work. You are making a big impact. ”

Denis Culahovic, Founder Moj Krug