Ljiljana Ban

Projectleider & hoofdredacteur alternativni mod/dom

Ljiljana Ban

Werkt bij Kinderperspectief omdat
Ik heb de afgelopen 20 jaar voor verschillende NGO’s in Kroatië en internationaal gewerkt. Ondanks dat ik groeide en leerde in elke rol die ik had, zocht ik altijd naar iets dat nét een beetje anders was. Ik wist niet precies wat, totdat ik bij Kinderperspectief kwam en een functie kreeg die me past als een jas. Ik kan hier het maximale uit mezelf en m’n projecten halen. Er is hier veel ruimte om creatief te zijn en te ontdekken hoe ik kan bijdragen aan verandering. Omdat ik lange tijd in het jeugdhulpveld heb gewerkt als uitvoerend hulpverlener voor verschillende organisaties, weet ik hoe het is om met je voeten in de klei te staan. Ik kan daardoor makkelijk levelen met zowel professionals als jongeren. Iets meer over mij? Ik ben gevoelig, een beetje gek en gevat zoals de meeste meiden van de Balkan, maar ook georganiseerd, punctueel, flexibel, ruimdenkend en avontuurlijk zoals een echte Nederlander. Deze ietwat bizarre mix zorgt ervoor dat ik in beide werelden kan werken en gewaardeerd wordt.

Projecten/tools/aandachtsgebieden binnen KP:

  • Projectleider en editor van het magazine Alternativni MOD/DOM;
  • Betrokken bij ontwikkeling van de Toolbox; 
  • Regionale vertegenwoordiger van Kinderperspectief. Dit houdt in: nieuwe contacten leggen, projecten die we ondersteunen implementeren en samenwerkingen opstarten met andere organisaties in de regio.
  • Momenteel erg betrokken bij twee pilotprojecten: Participation (het empoweren van jongerenraden) en Groeibriljantproject My stabile Circle

Loopt warm voor
Ik ga aan op het direct werken en in contact staan met collega’s en jongeren en de mogelijkheid om hen te ondersteunen bij hun groei. Kansen creëren voor jongeren in de knel is wat mij motiveert en waar ik iedere dag mijn best voor wil doen. Tot slot maakt het zoeken van creatieve oplossingen voor verschillende problemen me een gelukkig en tevreden mens en medewerker.

 

Contactgegevens

  • Lban@kinderperspectief.nl

Bekijk het team

Eddie Koller
Eddie Koller

Controller

Lees meer

Bas Rodijk
Bas Rodijk

Projectleider

Lees meer

Dijana Jankovic
Dijana Jankovic

Projectleider

Lees meer

Martine Tobé
Martine Tobé

Bestuurder

Lees meer