Samenwerkwijze

Samenwerkwijze

Zorgeloos opgroeien is niet altijd vanzelfsprekend. Nare gebeurtenissen of gebrek aan een liefdevol netwerk maken dat een kind of jongere niet lekker vooruit kan. Gelukkig zijn er dan toegewijde zorgprofessionals uit de jeugdhulp die helpen. Maar soms zijn er ook structuren en afspraken die die hulp niet altijd makkelijk maken. Dat kan anders. Met onze verfrissende en creatieve tools en ontmoetingen laten we je ervaren dat er soms andere, passendere wegen zijn van A naar B.

Voor kinderen en jongeren

Tools

Onze op maat gemaakte, innovatieve tools helpen kinderen en jongeren bij de volgende stap in hun leven. Zo helpt de praktische app Kwikstart Nederlandse jongeren binnen hun eigen gemeente de weg te vinden in werk, financiën, huisvesting en hulp. Met Discover Yourself duiken kinderen en jongeren de diepte in, op zoek naar hun eigen kwaliteiten voor die volgende stap in hun ontwikkeling. En zo is er meer!

BEKIJK ALLE TOOLS

Ontmoetingen

Tijdens Kinderperspectief Camps ontmoeten jongeren anderen net als zij, uit Nederland en daarbuiten. En werken ze op een uitdagende, sportieve manier aan hun toekomst. De Kinderperspectief Labs geven alle ruimte aan hoe jongeren (samen met professionals, creatievelingen en andere experts) denken dat de jeugdzorg beter en anders kan. Daar vanuit creëren wij een tool of ontmoeting die echt helpt.

BEKIJK ALLE ONTMOETINGEN

Voor zorgprofessionals

Tools

Onze op maat gemaakte, innovatieve tools zijn speciaal ontwikkeld om kinderen en jongeren te helpen bij die volgende stap in hun leven. Tools waar jij als zorgprofessional ook wat aan hebt. Zo laat Kwikstart jou en de jongere de weg zien naar zelfstandigheid in werk, financiën, huisvesting en hulp binnen eigen gemeente. Met Discover Yourself duiken je samen op een speelse manier diepte in, op zoek naar eigen kwaliteiten voor de volgende stap in hun ontwikkeling.

Bekijk alle tools

Ontmoetingen

De internationaal georiënteerde ontmoetingen van de Kinderperspectief Academy halen zorgprofessionals uit Nederland en de Balkan weg uit vaste structuren en van bekende wegen. De on- en offline ontmoetingen die we organiseren zijn gericht op het delen van kennis en ervaringen én het ervaren van elkaars werkpraktijk. Ons informatieve magazine speciaal voor zorgprofessionals op de Balkan ondersteunt hierbij.

Bekijk alle ontmoetingen

anderen over ons

“The people who run this organization are truly phenomenal. There is first of all experience, and a constant desire to help and create solutions that will help young people and professionals who work with young people every day. This organization is also very supportive for the ideas that have real potential. I can see a sincere desire, great strength and true motivation to work. You are making a big impact. ”

Denis Culahovic, Founder Moj Krug