Alternativni mod/dom (magazine)

Magazine Alternativni MOD/DOM – for experts in alternative care

 • Zorgprofessionals Zorgprofessionals
 • Tool Tool
 • Zuidoost-Europa Zuidoost-Europa
 • << terug
 • Alternativni mod/dom (letterlijke vertaling: alternatieve modus/alternatief huis) is hét vaktijdschrift voor jeugdhulpprofessionals uit Kroatië, Bosnië en Servië. Alles draait om het delen van kennis, ervaring en inspiratie. Lekker concreet en praktijkgericht zodat professionals direct aan de slag kunnen. Alternativni mod/dom inspireert met verhalen die buiten de gebaande paden gaan. Om zo jeugdhulpprofessionals te helpen nieuwe wegen te vinden in hun loopbaan en de hulp die zij verlenen.

  Werkwijze Alternativni mod/dom

  Een redactieteam bestaande uit vertegenwoordigers vanuit de driehoek professionals, wetenschap en jongeren stelt het magazine samen. De redactieleden komen uit Nederland, Kroatië, Servië en Bosnië. Het hoofddoel is om belangrijke onderwerpen op een praktische en gemakkelijk te begrijpen manier te presenteren, zodat professionals het kunnen lezen tijdens hun koffiepauze, onderweg naar het werk of op vakantie.

  Het magazine wordt twee keer per jaar gepubliceerd en elke editie heeft een specifiek thema dat is gekozen door het redactieteam.

   

  Naast de artikelen, die geschreven zijn in het Bosnisch, Kroatisch of Servisch, zijn er terugkerende blogs, een inspiratiepagina, de rubriek “ik vraag me af” en is er elke editie een ander gastland. Vanwege een gedeeld verleden en dezelfde context is het relatief eenvoudig om best practices uit deze landen te implementeren in het eigen land. We delen daarnaast ook best practices uit verre landen om inspiratie op te doen en nieuwe ideeën te verkennen.

  Alternativni mod/dom is er zowel in een gedrukte als een online vorm, zodat je op jouw manier kunt genieten van het vaktijdschrift. Bekijk hier het magazine.

  VOORDELEN

  • Elke editie zit boordevol concrete materialen die direct door hulpverleners kunnen worden gebruikt.
  • Het moedigt professionals aan om buiten de gebaande paden te denken over zichzelf en hun werk.
  • Het stimuleert een cultuur van delen en leren van elkaars verhalen, standpunten en dagelijkse praktijk.
  • 500 hardcopies, verspreid onder organisaties in Bosnië en Herzegovina, Kroatië en Servië die werken met kinderen en jongeren.

  Op een rij

  Jeugdhulpprofessionals uit Kroatië, Bosnië en Servië

  Zuid-Oost Europa  (Bosnisch, Kroatisch & Servisch)

  Tweemaal per jaar

  Via jeugdhulporganisaties in bovenstaande landen, social media en online

  Mastara
  Redactieteam uit Servie | Kroatie | Bosnie

  anderen over ons

  “Een tijdschrift dat meer is dan alleen een tijdschrift; het is een bron van inspiratie en maakt écht een verschil. Er zijn zoveel mensen-helden waar we nooit van zouden hebben gehoord als er geen tijdschriften zoals deze waren…”

  ,

  “Prachtig leesmateriaal! Inspirerend en positief, nuttig voor professionals en boeiend voor een breder publiek. Geweldig ontwerp. Een grote duim omhoog voor de rubriek ‘En nu?”

  ,

  “Het magazine is geweldig. Er staan zoveel open, authentieke en eerlijke verhalen van jonge mensen in. ”

  ,