Groeibriljant Moj Krug maakt toekomstplan!

Groeibriljant Moj Krug maakt toekomstplan!

21 maart 2024

 • << terug
 • Vanaf 2023 werkt Kinderperspectief met het programma “Groeibriljanten”. Jongerennetwerk Moj Krug uit Servië is als eerste organisatie geselecteerd. Doel is om jonge organisaties als Moj Krug te ondersteunen bij gestructureerde groei en de impact te die zij maken te vergroten.

  STRATEGISCHE SESSIE

  De reis begint met een strategische sessie, begeleid door een ervaren procesbegeleider vanuit Kinderperspectief. Het belangrijkste doel van deze workshop was om leden van de organisatie na vijf jaar bijeen te brengen, zodat ze konden terugkijken op wat ze al bereikt hebben en een frisse start konden maken met plannen voor de toekomst. De workshop bracht zes enthousiaste mensen van Moj Krug samen, wat samenwerking tussen zowel nieuwe als ervaren leden stimuleerde. Door hun harde werk en toewijding heeft het team de missie van de organisatie verder verduidelijkt, kernwaarden geïdentificeerd en plannen gemaakt voor het komende jaar. Het team van Moj Krug liet een hoog niveau van communicatievaardigheden en teamwork zien. Gedurende drie dagen werkten ze in Servië in een atmosfeer doordrongen van wederzijds respect, aanmoediging, geduld, openheid en humor, wat hielp om vermoeidheid te verminderen.

  REACTIES VAN DEELNEMERS

  Een van de deelnemers beschreef de driedaagse ervaring treffend: “Het is moeilijk om echt te delen hoe geweldig dit was. We zijn allemaal verschillend, maar we willen samen iets goeds doen. Dat maakt ons team sterk.” Een andere deelnemer was tevreden en zei: “We kregen allemaal genoeg tijd om te zeggen wat we wilden. Ik voelde eigenaarschap. Ieder van ons heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan wat Moj Krug nu is en doet.” Een andere deelnemer noemde de ontspannen sfeer van de workshop: “Vergeleken met soortgelijke dingen die ik eerder heb gedaan, voelde dit anders. Er waren veel leuke dingen te doen en daardoor was het relaxter. We hebben niet alleen serieus gewerkt, maar ook plezier gemaakt.”

  TOEKOMSTPERSPECTIEF

  Moj Krug zal in de komende periode aan de slag gaan met het uitwerken van de opgestelde plannen en ideeën. En terwijl dit proces zich ontvouwt, blijft Kinderperspectief betrokken bij elke stap die het netwerk zet. De weg naar groei en ontwikkeling gaat door, met de verdere bloei van Moj Krug als resultaat.