Stichting van het kind en stichting kinderperspectief slaan de handen ineen om jongeren op weg naar volwassenheid meer bewustwording bij te brengen.

STICHTING KINDERPERSPECTIEF EN STICHTING VAN HET KIND SLAAN DE HANDEN INÉÉN OM JONGEREN OP WEG NAAR VOLWASSENHEID MEER BEWUSTWORDING BIJ TE BRENGEN.

4 april 2024

  • << terug
  • De weg naar volwassenheid is als een uitdagende reis, soms als een gladde snelweg, andere keren als een hobbelig terrein. Om jongeren beter klaar te stomen voor het volwassen leven is het tijd voor een nieuwe stap! Daarom bundelen Stichting Kinderperspectief en Stichting van het Kind hun krachten. Samen willen ze ervoor zorgen dat jongeren vol vertrouwen de toekomst tegemoet gaan. Op welke manier? Door een online escaperoom te bouwen! In deze virtuele omgeving worden jongeren uitgedaagd met interactieve opdrachten en leuke spellen, terwijl ze tegelijkertijd belangrijke vaardigheden opdoen en waardevolle informatie ontvangen. Het wordt een mix van skills, fun en informatie – precies wat jongeren nodig hebben om zich voor te bereiden op de volgende stap in hun leven.

    AANJAGER

    Stichting Kinderperspectief is de aanjager van deze samenwerking. In 2014 introduceerden we al de Kwikstart-app, een kosteloze applicatie en website met landelijke en lokale informatie voor jongeren tussen 16 en 27 jaar. Bas Rodijk, Projectleider bij Stichting Kinderperspectief: “Het mooie is dat dit idee niet achter een bureau is ontstaan, maar door jongeren zelf is bedacht tijdens twee Kinderperspectief LAB-avonden. Uiteraard zullen we jongeren ook een actieve rol geven tijdens de totstandkoming van de game. Het realiseren van dit project biedt enorme kansen voor de gemeenten en gebruikers van Kwikstart die nu al betrokken zijn. Jongeren tussen de 14 en 27 jaar kunnen de online escaperoom zelfstandig spelen of in groepen, met hulp van een vriend, leraar of hulpverlener. Dit kan zowel thuis, op school als bij een jeugdhulpaanbieder. Na het spelen van de game worden jongeren aangemoedigd om te reflecteren op hun eigen leven en een actieplan op te stellen.”