Webinars Balkan – grote belangstelling!

De jaarlijkse Academy conferentie op de Balkan van Kinderperspectief kon dit jaar niet doorgaan vanwege alle maatregelen en beperkingen omtrent Covid-19, maar de deling van kennis ging gelukkig wel door – online!

Samenstelling van een drieluik: waaraan is behoefte?
Om deze Webinars op de Balkan te introduceren en om te testen of er belangstelling is voor deze manier van kennisoverdracht, heeft Kinderperspectief een drieluik samengesteld bestaande uit:

• Discover Yourself Online – voor de jeugdzorg professionals die graag hun jongeren een compliment willen geven of hen willen begeleiden om een verborgen talent te ontdekken.

• Bouwstenen van hechting en de verschillende hechtingstijlen en hoe pas je dit toe in je werk, deel 1 en 2 gepresenteerd door pleegzorg specialist Angela Peeters van Combinatie Jeugdzorg.

Naast alle aangeboden stof tijdens de Webinars, hebben de deelnemers ook veel informatie via de mail gekregen. Zo heeft iedereen een handleiding ontvangen met de spelvormen en voorbeeldvragen die belangrijk zijn voor Discover Yourself Online gesprekken. Angela Peeters heeft vorig jaar veel materialen, schema’s en overzichten laten vertalen tijdens de Kinderperspectief Academy. Deze materialen konden nu digitaal worden gedeeld.

Opkomst van Webinars
Het is gebleken dat, net als in Nederland, ook in de Balkan Webinars in opkomst zijn en dat de professionals daar staan te popelen om praktische tools, zoals deze nu door Kinderperspectief zijn aangeboden, te ontvangen.
In tegenstelling tot Nederland waar vaak één professional per scherm het Webinar volgt, zaten bij sommige organisaties in Bosnië en Servië vijf of meer deelnemers per scherm te kijken.

Stay tuned!
Wegens succes en veel aanmeldingen heeft Kinderperspectief besloten om in januari en februari opnieuw een drieluik te organiseren. Meer informatie hierover volgt binnenkort!

Drieluik Webinar in de Balkan was een groot succes met veel belangstelling!

Menu
Translate