Voorbereidingsweekend in de Nijensteen

De Nijensteen in Veessen was dé plek op 2 en 3 september voor Kinderperspectief en medewerkers van samenwerkende organisaties.
Kp Academy hield haar voorbereidingsweekend onder leiding van Dijana Jankovic en Warner Wilts met medewerkers van Entrea en Lindenhout voor de uitwisseling van 3–7 oktober naar Servië. Gelijktijdig hield Kp Camps onder leiding van Harriëtte Knigge en Alma Bezemer haar introductieweekend voor de instellingen in de regio Apeldoorn die deel gingen nemen aan de jongerenweek (voor careleavers) The Rolling Stone in Oostenrijk van 15-21 oktober.

Er werd door de Academy deelnemers hard gewerkt aan samenwerking en ontwikkeling van de vraag gestuurde workshops rond het thema “empowerment”. Verder werden er leuke acties in de eigen instelling ontwikkeld om ter plekke iets tastbaars achter te kunnen laten. Eén van de acties Haak een knuffel “zorgenvriendje” was via Facebook al een enorm succes geworden.

Spin off in Knjazevac

Hoe bijzonder die verhalen soms zijn blijkt uit de Kp Academy reis naar Knjazevac, Servië, begin dit jaar. De Academy heeft niet alleen de medewerkers van Trias en Jarabee nieuwe inzichten gegeven. Bij een later bezoek van Martine Tobé bleek niet alleen Knjazevac een aantal mooie veranderingen te hebben doorgemaakt maar de deelnemers zelf waren ook heel positief over de boost die het hun had gebracht. Zelfs de straten en enkele gebouwen waren aanzienlijk opgefleurd met prachtige mozaïeken, geleerd op een van de creatieve workshops en na het bezoek in samenwerking met de jongeren gemaakt.

Wordt vervolgd!

Inmiddels zijn beide projectleiders en deelnemers vol mooie verhalen weer terug na een intensieve week van Kp Academy in Servië en Kp Camps in Oostenrijk. In de volgende nieuwsbrief maken we u graag deelgenoot van hun bijzondere verhalen.

Klik hier voor het artikel Erasmus+ Jeugd: Kansen voor de jeugdzorg over resultaat en impact van het project van Kinderperspectief Camps – The Next Step (mei 2016 in Kroatië).

Voorbereidingsweekend van Kp Academy en Kp Camps in de Nijensteen, Veessen op 2 en 3 september.

Menu