The Rolling Stone (Kp Camps) in Zell am Ziller

Na 13 uur in de bus komt de groep zaterdagavond in het donker aan in Zell am Ziller, Oostenrijk. De verrassing de volgende ochtend over het uitzicht was daarom groot. Wat een inspirerende plek….
16 jongeren van Pluryn, Het dagelijks bestaan, Riwis en Pactum hebben van 15 tot 21 oktober 2016 in Zell am Ziller, Oostenrijk gewerkt aan hun 5 jaren toekomstplan. Dit plan is bedoeld om jongeren te helpen meer inzicht te krijgen in wat ze willen en kunnen bereiken in 5 jaar tijd.

Hard aan het werk
Omringd door koeien met rinkelende bellen, hebben de jongeren elke dag stappen gezet richting het schrijven van dit 5 jarenplan. Zo worden er profielen getekend van elkaar waarop de jongeren de hele week complimenten aan elkaar kunnen schrijven. De jongeren vertellen elkaar over hun verleden door middel van een levenslijn. Er wordt een kwaliteitenspel gedaan en een mindmap waarin gewerkt wordt naar het concretiseren van het toekomstplan. De jongeren maken een persoonlijke netwerkanalyse en schrijven op basis van dit alles hun 5 jaren toekomstplan. Daarnaast schrijven de jongeren een brief aan zichzelf. De datum van verzending mogen ze zelf kiezen. Ze schrijven een bemoediging om hun doel vast te houden, stappen te blijven zetten en ervoor te gaan.

Ontspanning
Om weer nieuwe energie op te doen tijdens het harde werk voor jezelf wordt er tussendoor ook ontspanning gezocht met de groep. Dit bevordert het groepsproces positief. Er wordt een superleuke Oostenrijkse avond georganiseerd met zelfgemaakte Tiroler-liedjes. Verder zijn er in de loop van de week kleine (actieve) spelletjes. Als grote gezamenlijke activiteit staat boulderen op het programma, een expressieve en spectaculaire manier van klimmen.

En dan …… de presentatie voor de groep van het 5-jarenplan
Donderdagmorgen presenteren alle jongeren een 5 jaren toekomstplan voor de groep. Een fantastisch moment om iedereen met zijn eigen kwaliteiten en valkuilen voor de groep te zien staan. De meesten weten dan meer over zichzelf: wat ze niet maar vooral wat ze juist wel kunnen. Iedereen heeft een concrete stap geformuleerd om de week na de uitwisseling uit te kunnen voeren. Via een gesloten groep op Facebook wordt dit ook met elkaar gedeeld.

Het was een geslaagde week!

Harriëtte Knigge, Projectmedewerker Kinderperspectief

Deze uitwisseling werd mede mogelijk gemaakt door Gemeente Apeldoorn, Fonds Welzijnswerk, Pluryn en Stichting Kinderperspectief.

op een mooie locatie wordt er hard gewerkt aan het 5-jarenplan

Menu