Careleavers presenteren aan minister

Op vrijdag 10 maart 2017 organiseerde FICE Srbija met ondersteuning van Stichting Kinderperspectief een conferentie over careleaving op het ministerie in Servië.

Servische jongeren presenteren standaarden careleaving aan minister
De conferentie ging van start met een spetterende presentatie van zes careleavers die vorig jaar augustus de internationale FICE conferentie in Wenen bijwoonden en daar met jongeren uit 14 andere landen 10 internationale standaarden opstelden voor careleaving.

Minister was zichtbaar geraakt
Onder het toeziend oog van de minister en vrijwel alle Servische jeugdzorgaanbieders vertelden de jongeren hun verhaal, ervaringen met de Servische jeugdhulp en de hobbels die je als careleaver moet nemen op het moment van uitstromen.
De minister was zichtbaar geraakt door de presentatie van de jongeren. Hij complimenteerde de jongeren met hun bijdrage en neemt hun punten mee. Hierbij legde hij de nadruk op arbeidstoeleiding. Als jongeren werk hebben, worden veel andere zaken een stuk gemakkelijker.
Na het vertrek van de minister volgde een vijftal lezingen over projecten voor careleavers in Servië. Het onderwerp staat hoog op de agenda.

Jongeren voelen zich “gehoord en gelijkwaardig”
De conferentie werd afgesloten met een discussie. De jongeren hadden het laatste woord. Zij waren vandaag niet in het ministerie om een dansje te doen of een liedje te zingen, maar voelden zich gehoord en gelijkwaardig.
Denis: “Ik wil jullie bedanken dat er vandaag ECHT naar ons als jongeren geluisterd is. Dat mijn naam op eenzelfde naambordje staat geschreven als die van de minister en jullie als directeuren doet me enorm veel”.

Reactie van Denis: “Ik wil jullie bedanken dat er vandaag ECHT naar ons als jongeren geluisterd is. Dat mijn naam op eenzelfde naambordje staat geschreven als die van de minister en jullie als directeuren doet me enorm veel”.

Menu