Servische jongeren op Voor de Jeugd Dag

In mei berichtten we reeds over de door Servische jongeren opgerichte jongerenorganisatie Moj Krug (mijn cirkel). Het gevolg van de deelname van Servische jongeren aan meerdere Europese uitwisselingsprojecten die onder andere onder de vlag van Kinderperspectief werden georganiseerd.
Na een serie introductieworkshops bij Servische zorgaanbieders organiseerde Moj Krug in augustus haar eerste grote activiteit. Een meerdaags kamp voor 45 jongeren tussen de 16 en 30 jaar uit de Servische jeugdhulp in Divcibari.

My tomorrow
Het kamp, met als titel “My tomorrow”, is door de jongeren georganiseerd onder supervisie van FICE Servië en SOS kinderdorpen Servië.
Door middel van sportieve, recreatieve, creatieve, psychosociale en culturele workshops werd een sfeer gecreëerd waarin optimaal met elkaar kon worden uitgewisseld. De jongeren gingen met elkaar in gesprek over hun ervaringen en gevoelens, over het leren om zelfstandig te zijn, het verlaten van de jeugdzorg en hun eigen leven.

Moj Krug groeit …..
Tevens was het kamp een unieke kans om Moj Krug onder de aandacht te brengen bij haar achterban. Veel jongeren zijn nog tijdens het kamp lid geworden van de nieuwe organisatie. Ook hebben zij aangegeven graag iets te willen betekenen voor leeftijdgenoten die zich in dezelfde situatie bevinden en die ondersteuning nodig hebben tijdens de overgang naar een zelfstandig leven.

Moj Krug op Voor de Jeugd Dag – 5 november!
Op 5 november zijn de jongeren van Moj Krug (mijn cirkel) op uitnodiging van het NJi, FICE Nederland en Kinderperspectief aanwezig op de Voor de Jeugd Dag in de Westergasfabriek in Amsterdam om hun succesverhaal te delen met het Nederlandse publiek.

Quote van een deelnemer
“Ik wil jullie bedanken voor alles wat we geleerd hebben. Alles was super, van het eten tot het spel zonder grenzen. Het is ons gelukt om een nieuwe cirkel (netwerk) te creëren. Nogmaals bedankt voor alles wat jullie hebben gedaan, ik mis jullie nu al!”

Translate