Servische delegatie bezoekt Nederland

In het kader van Kinderperspectief Academy zijn in de periode van 11 tot 15 september jl. zes jonge Servische hulpverleners naar Nederland gekomen om verschillende instellingen te bezoeken en in gesprek te gaan met hun Nederlandse collegae. Bij dit bezoek was het hele team van Kinderperspectief betrokken.

Enthousiaste medewerking in ons netwerk

Dankzij het grote netwerk van Kinderperspectief, bestaande uit 83 partnerorganisaties, kon een intensief en gevarieerd programma worden samengesteld. Er werden bezoeken gebracht aan verschillende organisaties waaronder ’t Anker, Horizon in Harreveld, de gemeente Hellendoorn, Entrea Lindenhout en Tactus verslavingszorg in Zwolle. Ook was er ruimte voor ontspanning tussendoor.

Afwisselend programma

Op alle locaties kreeg de groep een hartelijke ontvangst en interessante rondleidingen en presentaties. De zorgboerderij The Ranch, samenwerkingspartner van de gemeente Hellendoorn, verraste onze gasten het meest vanwege hun effectieve en vernieuwende werkwijze. Het bezoek aan Tactus verslavingszorg maakte onder meer het verschil in denk- en werkwijze duidelijk tussen de beide landen, maar gaf tegelijkertijd veel informatie om over na te denken. Bijzonder was de interactie tussen de groep van Entrea Lindenhout en de Serven. De Nederlandse hulpverleners namen een jaar geleden deel aan de Academy naar Servië en konden daardoor met hun presentaties over duplo-opstellingen, video interactie en de jongerenraad goed aansluiten op de realiteit waarin de Serven werken. Ook werd er met belangstelling geluisterd naar de presentaties van de Servische professionals.

Geïnspireerd huiswaarts!

De gasten zijn met het certificaat van de Kinderperspectief Academy en veel nieuwe informatie en ideeën teruggekeerd naar Servië om daar dagelijks het verschil te maken voor kinderen en jongeren!

Foto 1: Op bezoek bij Nederlandse instellingen: Introductie Duplo-opstelling bij Lindenhout Entrea
Foto 2: een stukje ontspanning in het programma
Foto 3: de uitreiking van het certificaat van de Kinderperspectief Academy

Menu