Zin in jeugdzorg

De beweging Zin in Jeugdzorg is voortgekomen uit de Stichting Zin in Jeugdzorg. ZiJ is eind 2009 op initiatief van Kinderperspectief opgericht en vraagt structureel aandacht voor ethiek en zingeving in de jeugdzorg, onder meer door Open Space Werkconferenties. In 2013 is het inspiratieboek Bewegen in bevlogenheid uitgegeven.

Naam project: Zin in Jeugdzorg
Land: Nederland
Startdatum: 2009
Status: lopend
Doelgroep: jongeren en medewerkers in de jeugdzorg
Interessante links: www.zininjeugdzorg.nl, https://www.lifebookforyouth.com,
Contactpersoon: Martine Tobé

Omschrijving
Zin in Jeugdzorg heeft drie doelen:

  1. Meer ruimte creëren voor ontmoeting tussen jeugdzorgorganisaties over zingeving, bijvoorbeeld door het inrichten van leerruimtes.
  2. Het ontwikkelen van kennis, vaardigheden en motivatie onder werknemers in de jeugdzorg.
  3. Toerusten en delen van kennis en ervaring.

Tijdens de Open Space Werkconferenties zoeken medewerkers uit de jeugdzorg samen met de jongeren naar passie en inspiratie in hun werk.
Ook werd er met het Levensboek gewerkt in diverse landen in de Balkan, een mooie methode die jongeren stimuleert na te denken over hun levensverhaal.
In 2013 is het inspiratieboek Bewegen in bevlogenheid uitgegeven.

Het inspiratieboek is voor € 5 te bestellen via info@kinderperspectief.nl o.v.v. naam, adres, e-mailadres, telefoonnummer en het aantal.

Overhandiging van het inspiratieboek Bewegen in Bevlogenheid aan staatssecretaris Martin van Rijn en burgemeester van Almere Annemarie Jorritsma.

Deel dit project!

Translate