Vocational training Bosnië

De tender van Kp, uitgezet onder alle Bosnische jeugdzorgaanbieders, werd beloond met veel ideeën voor projecten waarna de 2 beste projecten werden gerealiseerd: een kamertrainingsproject en een vocational training.

Naam project: Vocational training Bosnia – oproep indienen project careleaving
Land: Bosnië
Startdatum: 1 januari 2015
Status: lopend
Doelgroep: 
careleavers / jongeren (circa 18 jaar) die de instelling moeten verlaten
Projectpartners: x
Interessante links:
Zenica nieuwsbericht
Contactpersoon: Martine Tobé

Korte omschrijving: In 2015 heeft Kinderperspectief een tender uitgezet onder alle Bosnische jeugdzorgaanbieders. Tot 1 september konden de ideeën voor een project worden ingediend. Hierna werd door Kp een keuze gemaakt voor het beste project en het op één na beste project.

De eerste prijs ging naar een instelling in Zenica voor een kamertrainingsproject dat careleavers die op het punt staan de instelling te verlaten een mogelijkheid biedt zelfstandig te leren leven. Tevens worden workshops aangeboden op het gebied van koken, solliciteren, hygiëne, regelzaken, het zoeken naar woonruimte en budgetteren.
De tweede prijs is voor PI “DSPLC” (Socio-Pedagogical Life Communities) in Bihac voor het project “For a better future” (vocational training, vinden van passend werk en flats opknappen zodat er weer jongeren kunnen wonen op weg naar zelfstandigheid).

Osman: “Ik wil graag zelfstandig leren koken, wassen en ervaren hoe het is om op mezelf te wonen.

Begeleidende gedragswetenschapper Amela: “Deze jongens leren nu al veel. Zo vroegen ze zich bijvoorbeeld af waar het vriesvak in de koelkast voor diende. Als je je hele leven in een instelling woont waar voor je gekookt wordt in een centrale keuken, sta je mijlenver af van de realiteit.”

Deel dit project!

Translate