Training tafelopstellingen Servië

Systeemgericht werken met tafelopstellingen is een intensieve tweedaagse training voor jeugdzorgprofessionals. In het kader van Kinderperspectief Academy gaf Karin Zanin van Lindenhout deze training in Servië.

Naam project: Systeemgericht werken met tafelopstellingen
Land: Servië
Startdatum: 2018
Status: lopend
Doelgroep: jeugdzorg professionals
Projectpartners: Karin Zanin (Lindenhout)
Contactpersoon: Dijana Jankovic

Omschrijving:
In het kader van Kinderperspectief Academy organiseren wij elk jaar een tweedaagse training voor de jeugdzorg professionals in Servië. Dit jaar hebben we gekozen voor het thema “Systeemgericht werken met tafelopstellingen”. Het is een praktijkgerichte methode die na een intensieve training door de deelnemers direct toegepast kan worden in eigen dagelijkse praktijk.

Deze methode is twee jaar geleden tijdens de Kinderperspectief Academy week in Pancevo geïntroduceerd en werd toen met belangstelling en enthousiasme ontvangen. De methode komt voort uit het contextuele werken waarvan Nagy Boszorgmenyi rond 1963 de grondlegger was.

Aan de hand van veel verzoeken kunnen we concluderen dat in Servië belangstelling is voor deze methode bij de jeugdzorg werkers.

Geen enkel kind kan als individu functioneren, maar is altijd onderdeel van een systeem. Er zijn altijd wortels waaraan ze verbonden zijn. Kijk naar de simpelste kindertekeningen en altijd komt een gezin er in voor, papa/mama, huisje/boompje/beestje.

Servische jeugdzorg professionals met de behaalde certificaten!

Deel dit project!

Translate