Scouts Squad “Sveti Sava”

Scouts Squad Sveti Sava werkt in dit project voornamelijk samen met kinderen zonder ouderlijke zorg, waaronder ook kinderen met een beperking. Ze doet scouting activiteiten en andere vormen van informeel leren en is tevens actief in outdoor activiteiten.

Naam project: Scouts Squad “Sveti Sava”
Land: Servië
Startdatum: 2016
Status: lopend
Doelgroep: 40 pleegzorgkinderen uit 3 instellingen
Projectpartners: Trag Foundation
Contactpersoon: Martine Tobé

Omschrijving
De Scouts Squad “Sveti Sava” is een educatieve organisatie, die werkt met kinderen en jongeren 7-18 jaar d.m.v. scouting activiteiten en andere vormen van informeel leren en is tevens actief in outdoor activiteiten (zowel “scout skills” als “life skills”). Scouts Squad Sveti Sava werkt voornamelijk samen met kinderen zonder ouderlijke zorg, waaronder ook kinderen met een beperking. Ze wonen in drie instellingen/woningen in Belgrado (JJ Zmaj, Drinka Palovic en Mose Pijade).
Tevens werd er gewerkt aan de renovatie van een oud schoolgebouw, waar de scouts de komende 15 jaar gebruik van mogen maken en kinderen kunnen deelnemen aan vakanties in de natuur.
Vanaf 2017 is het gebouw volop in gebruik voor de organisatie van vakantiekampen voor jongeren uit de Servische jeugdzorg.

“Onze droom was, is en zal zijn om het best mogelijke informele onderwijs te bieden aan onze leden.” De Scout Beweging is daarin de grootste en belangrijkste organisatie op mondiaal niveau.

Deel dit project!

Translate