Kwikstart

Kinderperspectief heeft een gratis app ontwikkeld voor jongeren tussen de 16 en 23 jaar om deze te regelen zaken op een rijtje te zetten.

Naam project: app Kwikstart
Land: Nederland
Startdatum: 1 januari 2015
Status: lopend
Doelgroep: jongeren 16-23 jaar die de jeugdzorg binnenkort gaan verlaten (careleavers) en groepsleiders, etc. die deze jongeren bij dit proces ondersteunen
Interessante links: filmpje Saxionwww.kwikstart.nl en http://www.jso.nl/kennisbank/online-magazine-aansluiting-18-18/
Contactpersoon: Martine Tobé, mtobe@kinderperspectief.nl

Omschrijving:
Kinderperspectief heeft een gratis app ontwikkeld voor jongeren tussen de 16 en 23 jaar om deze te regelen zaken op een rijtje te zetten. Vragen zoals hoe je studiefinanciering aanvraagt en welke verzekeringen je nodig hebt als je op jezelf gaat wonen worden daarin beantwoord. De app is allereerst bedoeld om jongeren uit de jeugdzorg een basis te bieden om op terug te vallen. Jongeren uit de jeugdzorg hebben recht op basishulp tot hun 18e levensjaar. Daarna moeten ze zo snel mogelijk op kamers of ander onderdak vinden. Zij hebben over het algemeen weinig tot geen contact meer met hun ouders en ook binnen de hulpverlening wisselt hun contactpersoon (hulpverlener, voogd) regelmatig. De app helpt hen het overzicht te bewaren en zit altijd in hun broekzak. Maar ook andere jongeren en ouders kunnen veel informatie uit deze overzichtelijke app gebruiken. De app heet Kwikstart – om jezelf een goed begin van je volwassen leven te gunnen!

Gratis download voor IPHONE, ANDROID en Windows Phone of kijk op www.kwikstart.nl.

Heeft u vragen, goede ideeën of wilt u op een andere manier meewerken aan deze app? Neem dan contact op met Martine Tobé: mtobe@kinderperspectief.nl .

Tijdens de ontwikkeling van de app is samengewerkt met o.a. Trias Jeugdhulp en LSG-Rentray.

Hoe maak ik een CV?
Heb ik recht op zorgtoeslag?
Ik ben 19 jaar en woon in pleegzorg. Heb ik recht op een uitwonende beurs?
Wat moet ik hebben geregeld op mij 18e?
Hoe vind ik een fijne woonplek?
Moet ik eigen risico betalen als ik langs de huisarts ga?

Antwoord op deze en andere vragen vind je in de Kwikstart app.
Met een handige checklist zodat je niets vergeet!

Deel dit project!

Menu
Translate