Kwikstart

Landelijke en lokale informatie voor jongeren op weg naar zelfstandigheid slim verzameld op 1 plek! Gestart met een gratis app en website in 2015, maar op 17 juni 2021 is de compleet vernieuwde app gelanceerd.

Naam project: Kwikstart
Land: Nederland
Startdatum: 1 januari 2015
(De compleet vernieuwde app is gelanceerd op 17 juni 2021!)
Status: lopend
Doelgroep:
– Jongeren tussen de 16 en 27 jaar die op zoek zijn naar landelijke en lokale overheidsinformatie.
– Ouders en jeugdhulpverleners die deze jongeren willen ondersteunen in dit proces.

Website: www.kwikstart.nl

Download Kwikstart gratis:
Klik button APP STORE / Klik button google Play store

Contactpersoon: Bas Rodijk, brodijk@kinderperspectief.nl

Hoe is Kwikstart ontstaan?
Stichting Kinderperspectief heeft in 2014 een gratis app en website ontwikkeld voor jongeren tussen de 16 en 23 jaar waarmee jongeren verschillende regelzaken op een rijtje kunnen zetten. Jongeren kunnen antwoord vinden op vragen zoals hoe je studiefinanciering aanvraagt en welke verzekeringen je nodig hebt als je op jezelf gaat wonen. De app is ontstaan door de behoefte van een jongere uit de jeugdhulp. Hij kreeg van zijn begeleiders wel een map met informatie mee, maar raakte deze map tijdens een verhuizing kwijt, daarbij was de informatie die in de map stond al snel achterhaald. Uit deze gedachte is de vraag ontstaan of wij geen online platform konden maken waarop alle informatie altijd up to date is en jongeren snel toegang hebben tot deze informatie!

Wat kunnen jongeren met Kwikstart?
Op Kwikstart kunnen gebruikers zoeken naar antwoorden op en informatie over allerlei vragen die zij tegenkomen wanneer zij 18 jaar worden. Deze informatie wordt overzichtelijk aangeboden onder acht tegels (wonen, werk, geldzaken, school, gezondheid&hulp, rechten&plichten, verzekeren en 18&dan). Naast de landelijke overheidsinformatie kunnen jongeren in de nieuwe app ook lokale overheidsinformatie opzoeken. Alle gemeenten in Nederland hebben de mogelijkheid om gratis een eigen lokale pagina te vullen. Jongeren kunnen zo direct binnen hun eigen woonplaats zoeken hoe ze bijvoorbeeld een urgentieverklaring moeten aanvragen bij de gemeente of informatie kunnen opzoeken over lokale bijstandsregelingen.

De doorontwikkeling
In 2020-2021 is de Kwikstart app en website doorontwikkeld. De vernieuwde app biedt naast landelijke nu ook lokale overheidsinformatie aan. Daarnaast heeft de vernieuwde app en website:

  • een compleet nieuwe huisstijl en design
  • een compleet nieuw technisch systeem
  • acht animatiefilmpjes die per thema de meest belangrijke zaken weergeven
  • 150+ herschreven artikelen op A2/B1 niveau
  • een nieuwe handige checklist
  • een betere zoekfunctie
  • een nieuwe begrippenfunctie (pop-up scherm)
  • een lokale pagina met lokale overheidsinformatie

Vragen of ideeën?
Heeft u vragen, goede ideeën of wilt u op een andere manier meewerken aan deze app? Neem dan contact op met Bas Rodijk, brodijk@kinderperspectief.nl.

 

Hoe vraag ik een zorgverzekering aan?

Wat is een urgentieverklaring?

Heb ik recht op huurtoeslag?

Zomaar een aantal vragen waar Kwikstart antwoord op geeft!
Wil je nog meer antwoorden?
Bezoek dan snel de website of download de app!

 

 

Deel dit project!

Translate