Kinderperspectief Camps

Tijdens Kinderperspectief Camps kunnen jongeren uit de jeugdzorg zich volledig richten op hun toekomst met als resultaat een eigen/individueel meerjarenplan.

Naam project: Kinderperspectief Camps
Land: Europa (voornamelijk NL, Balkan)
Startdatum: 2015
Status: lopend
Doelgroep: careleavers/jongeren in de jeugdzorg
Projectpartners: Jeugdformaat, Combinatie Jeugdzorg, SGJ, Pactum, Het dagelijks bestaan, Riwis Zorg en Welzijn, Pluryn, Entrea, Gemeente Apeldoorn, FICE Austria, FICE Srbija, Udruga igra Croatia en FICE Bosnia
Interessante links: You tube filmpje Kroatië 2016, en http://kinderperspectief.nl/kinderperspectief-camps-the-next-step-in-kroatie/ (nieuwsbericht)
Contactpersoon: Martine Tobé, mtobe@kinderperspectief.nl

Omschrijving
Kp Camps is een project waar jongeren uit de jeugdzorg uit diverse landen tijdens een kampweek van 7-8 dagen zich volledig kunnen richten op hun toekomst met als resultaat een eigen, individueel meerjarenplan. Het feit dat de jongeren uit verschillende organisaties, met verschillende achtergronden op een bijzondere locatie bij elkaar komen met een zelfde doel heeft een duidelijke meerwaarde. Iedere jongere werkt tijdens dit kamp toe naar een eigen 5-jarenplan. Het kamp staat onder Nederlandse leiding. Hieraan toegevoegd zijn begeleiders van jongeren uit de verschillende landen. Het programma bestaat uit afwisselende opdrachten, zoals mindmappen, kwaliteitenspel, levenslijn bespreken, presentatie van de deelnemende landen én gezelligheid en ontspanning.

De methode van Kinderperspectief Camps is in 2017-2018 overgedragen naar Servië (i.s.m. Grig) zodat er in de toekomst meer met deze Kp filosofie gewerkt kan worden vanuit dit land en toegespitst op de behoefte vanuit Servië.
In 2019 wordt in Kroatië een Kinderperspectief Camps georganiseerd door IGRA in samenwerking met Grig. Het gedachtegoed en de werkwijze van de Kp Camps breidt zich zo uit. We zijn er enorm blij mee en trots op.

Van 10 tot en met 17 augustus 2018 vond een Kp Camps plaats met Nederlandse jongeren en jongeren uit Kroatië, ditmaal op Nederlandse bodem. Voor de jongeren uit de Balkan een ervaring om voor een uitwisseling zo ver op reis te gaan. De projectleider heeft samen met de groepsleiders workshops en activiteiten rond het maken van het individuele 5-jarenplan ontwikkeld. Zie voor meer informatie de nieuwsberichten van Kinderperspectief.

Deel dit project!

Translate