Discover yourself online

Het kwaliteitenspel Discover Yourself  is in 2014 ontwikkeld door Kinderperspectief i.s.w. met De La Salle en helpt jongeren zich meer bewust te worden van hun goede eigenschappen. Behalve als kaartenspel is dit spel ook online beschikbaar en via de website is het mogelijk om te spelen én een persoonlijke award te maken.

Naam project: Discover Yourself Online
Land: Nederland, Servië, Bosnië, Kroatië, Polen en nu ook een Engelse online versie
Startdatum: 2015/2016
Status: lopend
Doelgroep: jongeren in de jeugdzorg, jeugdzorg professionals
Website: www.discoveryourselfonline.com
Contactpersoon: Dijana Jankovic, djankovic@kinderperspectief.nl

Korte omschrijving
DYO is in 2014 ontwikkeld (na een idee van Piet Faas) in samenwerking met De La Salle en het grafisch bureau Inpoint. Het doel van dit spel is om jongeren bewuster te maken van hun goede eigenschappen. Tijdens gesprekken op de groep of met een hulpverlener ligt de nadruk vaak op wat er niet goed gaat en wat beter kan. Dit spel is uitsluitend positief en levert aanknopingspunten voor een fijn gesprek. Complimenten geven en ontvangen, een positiever zelfbeeld krijgen en houden – daarom speel je Discover Yourself, ook als jeugdzorg professional met collegae.
Het spel kent een aantal spelvormen, één op één of met een groep van maximaal zes personen. De begeleidende voorbeeldvragen die in de handleiding te vinden zijn, zorgen voor meer verdieping en dynamiek.

Discover Yourself onderscheidt zich van andere kwaliteitsspelen door de mogelijkheid om na het spelen een “award” te maken voor de spelers, een tastbaar aandenken en een certificaat waarop hun goede eigenschappen vermeld staan.

Door grote interesse in de Balkan is Discover Yourself nu vertaald in het Bosnisch, Servisch en Kroatisch en onlangs zijn ook de Poolse en Engelse versie toegevoegd.

Veel professionals in Nederland en ook in de Balkan die kennis hebben gemaakt met Discover Yourself Online, zeggen deze tool vaak in te zetten tijdens gesprekken met jongeren en ook in de vergaderingen om een positieve sfeer te creëren.

In 2018 is Pluscoach.nu (regio Haaglanden) de kwaliteitskaarten gaan gebruiken voor de toolkit van hun Plusmaatjes.

Heeft u interesse om dit project bij uw instelling te introduceren? Neem dan contact op met Dijana Jankovic – mobiel: 06-11346318 of per e-mail djankovic@kinderperspectief.nl en/of Bas Rodijk per e-mail brodijk@kinderperspectief.nl voor sessies in een kleine setting op uw eigen locatie, waarbij gedemonstreerd wordt op welke manier Discover Yourself (Online) kan worden ingezet. 

Kinderperspectief organiseert nu ook Webinars met als thema Leren werken met Discover Yourself Online. Voor meer informatie kijk op onze Homepage voor de Webinars (klik hier).

Complimenten geven en ontvangen, een positiever zelfbeeld krijgen en houden – daarom speel je Discover yourself!

Deel dit project!

Translate