Beursvloer Servië

In 2013 organiseerde FICE Srbija met ondersteuning vanuit Kinderperspectief de eerste beursvloer in Servië. Het idee van een beursvloer is dat sociale organisaties in contact komen en deals maken met het bedrijfsleven. Dit alles op basis van evenredigheid. Het bedrijfsleven geeft iets, maar krijgt daar ook iets voor terug van de sociale organisatie. Een geheel nieuw concept binnen Servië.

Naam project: Beursvloer
Land: Servië
Startdatum: 2013
Status: lopend
Doelgroep: sociale organisaties en bedrijfsleven met elkaar in contact brengen zodat er goede deals tot stand kunnen komen
Projectpartners: FICE Servië
Contactpersoon: Dijana Jankovic

Omschrijving
Na een speciaal georganiseerde training voor sociale organisaties (Servische jeugdzorg) door Kinderperspectief medewerkster Dijana Jankovic, gaat iedereen aan de slag met het opstellen van projectideeën en het bedenken van tegenprestaties. Daarna wordt de beursvloer georganiseerd. Alle sociale organisaties richten tafels in waarop hun projectideeën vaak beeldend worden verduidelijkt. In een uur tijd bezoeken de aanwezige bedrijven zoveel mogelijk sociale organisaties en komen er deals tot stand. Inmiddels zijn er 2 beursvloeren geweest. Eén van de organisaties vond op deze manier gratis kantoorruimte bij een bedrijf en er werd een goede deal gesloten tussen een Servische mobiele telefoonaanbieder en een jeugdzorginstelling uit Belgrado. De energie op de beursvloer werkt inspirerend en geeft deelnemers tevens een gevoel van eigenwaarde. Niet alleen je hand ophouden, maar jezelf actief presenteren en ook een tegenprestatie aanbieden.

Martine Tobé en Zeljka Burgund (voorzitter FICE Srbija) in gesprek met Brankica Jankovic (Staatssecretaris Jeugdzorg Servië) tijdens de opening van de eerste beursvloer.

Eén van de instellingspresentaties voor de beursvloer.

Deel dit project!

Translate