Ben jij er klaar voor?

Een peer-to-peer training, door jongeren, voor jongeren. Gemaakt door jongeren van Cardea (jeugdzorgaanbieder in Leiden) in samenwerking met vertrektrainers.

Naam project: Ben jij er klaar voor?! – peer to peer training
Land: Nederland
Startdatum: 1 januari 2015
Status: lopend
Doelgroep: jongeren die binnenkort 18 jaar worden en op zichzelf gaan wonen
Projectpartners: Cardea en Jongerenraad Cardea
Interessante links: http://kinderperspectief.nl/ben-jij-er-klaar-voor-op-fice-congres (nieuwsbericht) en http://benjijerklaarvoor.nl/uploads/Ben-jij-er-klaar-voor-implementatie-nieuwe-versie-sept-2016.pdf
Contactpersoon: Martine Tobé

Omschrijving:
Jongeren die 18 jaar worden en binnenkort op zichzelf gaan wonen hebben heel wat zaken te regelen. Dat kan veel stress opleveren. De jongerenraad van Cardea weet dat uit ervaring. Daarom hebben zij de training Ben jij er klaar voor?! ontwikkeld en deze in samenwerking met Kinderperspectief vormgegeven. Doel van de training is om stil te staan bij wat er praktisch komt kijken als je binnenkort op jezelf gaat wonen. Het is een aanvulling op het reguliere zorgaanbod en bedoeld om jongeren EN hun begeleiders te informeren, activeren, en aan het denken te zetten over hun plek in het proces naar zelfstandigheid. Interactief, confronterend en enthousiasmerend.

‘Ben jij er klaar voor?!’ implementeren?
Volg de train-de-trainer bijeenkomsten. Daarbij leiden trainers en jongeren van Cardea/Kinderperspectief in 2 dagdelen vertrektrainers/social workers en jongeren op tot peer trainer van ‘Ben jij er klaar voor?!’. Na afloop van deze training kunnen getrainde social workers en jongeren zelfstandig de training uitvoeren binnen hun eigen instelling. De training bestaat uit 2 dagdelen van 2,5 uur, waarbij er een maximum van 8 deelnemers is. Het eerste dagdeel wordt gefocust op de training zelf, het tweede dagdeel gaat met name over trainingsvaardigheden.

voor meer informatie over deze training kunt u terecht bij Martine Tobé, mtobe@kinderperspectief.nl

Deel dit project!

Translate