Active Communities Program

Trag Foundation richt zich op het activeren van de lokale bevolking en geeft subsidies aan kleinschalige lokale initiatieven. Per jaar honoreert Kp 3 à 4 projecten.

Naam project: Active Community Grants
Land: Servië
Startdatum: 2012
Status: lopend
Doelgroep: communities/lokale bevolking
Projectpartners: Trag Foundation
Interessante links: http://kinderperspectief.nl/nieuwsbrief-april-2016-kijker-cepora/ (nieuwsbericht)
Contactpersoon: Martine Tobé

Omschrijving
Sinds 2012 werkt Kinderperspectief samen met Trag foundation in Servië. Trag richt zich vrijwel uitsluitend op het activeren van communities. Mensen in lokale communities lopen tegen verschillende problemen aan waarvoor eveneens verschillende oplossingen mogelijk zijn. Het Active Communities Program van Trag geeft subsidies aan kleinschalige lokale initiatieven tot een maximum van 3.500 euro. Trag ondersteunt zowel formele als informele groepen bij het schrijven van een aanvraag. Succesvolle acties geven deelnemende groepen nieuwe inzichten en vertrouwen in hun eigen mogelijkheden.

2019 – 3 projecten 

  1. Together we are stronger – Center for Positive Youth Development (Cepora), Belgrado (Centraal Servië)
    Het doel van het project is een uitgebreid ondersteuningsmodel te introduceren om pleegzorgjongeren voor te bereiden op een zelfstandig leven door middel van het stimuleren van sociale en emotionele levensvaardigheden, door individuele toekomstplannen op te stellen en door ze in contact te brengen met de lokale bevolking. Online wordt er een bewustzijnscampagne ontwikkeld over problemen die jongeren tegenkomen als zij de jeugdhulp verlaten, er wordt een presentatie gemaakt en een publicatie uitgebracht over het ondersteuningsmodel.
  2. New HOPe (House Of Possibility) – Center Star (Zvezda), Belgrado (Centraal Servië)
    3 workshops om jeugdzorgjongeren voor te bereiden op een zelfstandig leven, inclusief de introductie binnen het arbeidsproces: basis zelfontwikkelingsvaardigheden, plannen, budgettering, een nieuw “business” idee ontwikkelen, etc. Uniek is de peer to peer samenwerking van jongeren uit Belgrado en Nis (cursisten in 2018), die hun kennis en ervaringen overbrengen op jongeren in Oost Servië, Kragujevac. Hiervan is het doel om een sociaal bedrijf te starten: kaarsen, souvenirs en andere objecten maken en bij te dragen aan de duurzaamheid van het hele programma.
  3. My circle, Belgrado (Centraal Servië)
    Recent opgerichte organisatie voor jeugd die de jeugdzorg hebben verlaten of zich hierop voorbereiden (jeugdzorginstellingen of pleegzorg). My circle is partner in beide hierboven beschreven projecten. Zij hebben hierbij een adviserende rol, maar nemen ook deel aan de workshops en de geplande activiteiten.

de enthousiaste jonge deelnemertjes aan de workshop Artysh Lab in 2017!

Deel dit project!

Translate