Een nieuw avontuur voor Harriëtte!

Na 6 jaar werkzaam te zijn geweest bij Stichting Kinderperspectief vertrekt Harriëtte Knigge met haar gezin naar Australië.
Wij bedanken Harriëtte voor de enthousiaste wijze waarop zij de afgelopen jaren leiding gaf aan onze projecten rondom careleaving. Met de ontwikkeling van Kwikstart en Kinderperspectief Camps laat zij iets achter om trots op te zijn.
Benieuwd naar het nieuwe avontuur dat Harriëtte aangaat? Lees haar verhaal hieronder!

Stoppen bij Kinderperspectief. Wat ga je doen?
Ik ga samen met mijn gezin (man en twee zoontjes) werken voor Mission Aviation Fellowship (MAF) in Arnhem Land, Australië. MAF is er voor mensen die in afgelegen gebieden leven. Met 130 vliegtuigen en communicatiemiddelen in 30 landen maakt MAF hen bereikbaar voor hulp en het Evangelie.
Meer dan 1000 hulporganisaties (zoals het Rode Kruis en Wycliff) doen dankzij MAF sneller, efficiënter en veiliger hun werk. Mijn man is piloot voor deze hulpverlenersorganisatie en wij hopen de Aboriginals in Arnhem Land op deze manier te ondersteunen.

Wat waren de hoogtepunten van 6 jaar Kinderperspectief?
Allereerst de vier uitwisselingsweken met jongeren in het buitenland, waarbij ze hun eigen toekomstplan gingen schrijven. Heel gaaf om te zien hoe hard jongeren werken aan zichzelf en elkaar willen ondersteunen.

En daarnaast het coördineren van en meeschrijven aan de app Kwikstart. Hoe tof dat op deze manier al 9000 mensen voor zichzelf overzicht hebben wat er geregeld moet worden als je 18 jaar wordt.

Tot slot heb ik genoten van de contacten met jongeren in de projecten die ik daarnaast mocht doen. Bij de training Ben jij er klaar voor?! en bij het maatjesproject New@Home.

Wat ga je het meeste missen?
Ik heb ervan genoten om een training/uitwisselingsweek/app van begin tot het einde te kunnen coördineren en volgen. Ik ga het missen om onderdeel uit te maken van zo’n proces, om te zien dat je werk in de praktijk goed gebruikt kan worden.
Maar wie weet wat ik in Arnhem Land tegen ga komen en waaraan ik weer een steentje kan bijdragen!

Hoe kunnen lezers van de nieuwsbrief jullie avonturen blijven volgen?
Wij posten zeer geregeld nieuwe berichten op www.facebook.com/deknigges en voor de blog berichten gebruiken we www.deknigges.nl.
Om meer over MAF te weten te komen kun je kijken op www.maf.nl/knigge.

op weg naar een nieuwe toekomst ……

Menu