Kp Camps All Aboard in Polen

18 jongeren, 18 unieke mensen, 18 unieke levens, 18 unieke toekomstplannen!
Dit is de basis van het Erasmus+ project All Aboard. Na een aantal maanden van voorbereiding hebben 18 jongeren uit 3 verschillende landen (Servië/Polen/Nederland) van 7 tot 15 augustus 2019 deelgenomen aan een internationale uitwisseling. Onder begeleiding van een actief en gedreven team Social workers wordt een eigen 5-jarig toekomstplan gemaakt. Een mooie locatie aan het water (Mala Szarlota) in Polen was de basis voor het succes van dit project.

Naast de inhoudelijke workshop is er ook tijd voor plezier en ontspanning. Parallel aan het inhoudelijk programma krijgen jongeren de kans om te leren zeilen. Zeilen als middel om met jongeren uit andere Europese landen in contact te komen en tot nieuwe inzichten te komen. Veel van de deelnemende jongeren zijn letterlijk aan lager wal geraakt. In de boot kom je ook weleens aan lager wal, krijg je te maken met hoge golven of harde wind waar je weer uit moet zien te komen. Soms lukt het in het leven niet meteen om een doel te halen, een rechte lijn naar een doel is er vaak niet. Wel een zigzag lijn. Een lijn met bochten, soms achteruit, soms stil en dan weer omkeren. Met zeilen kan je ook niet tegen de wind in. Je hebt de wind nodig om vooruit te komen, elke keer weer overstag om toch bij de kant te komen. Een prachtige spiegel.

Quote of one of the youngsters from Serbia:

“It’s really nice to be here in Koscierzyna, Mala Szarlota. Finally after a long day of travel we arrived safe at the camp location. First I would like to have some sleep: tomorrow we will see what will happen!”

Lees hier wat er de dagen erna gebeurde in het verslag van dag tot dag door Bas Rodijk over deze bijzondere week.

And find here the English version of the exchange All Aboard.

 

Het project All Aboard is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met
Stichting Robinson Crusoe (Polen) en gerealiseerd met een subsidie van Erasmus+.

“Vergeet niet, dit is niet het einde maar slechts het begin van een nieuw verhaal!”
“Dit was de beste week van mijn leven, ik heb zoveel nieuwe leuke vrienden ontmoet”!
“Ik heb echt vertrouwen in mijn eigen toekomstplan!”

Translate