Kinderperspectief met steun Nederlandse ambassade op festival “Land without Borders” in Kroatië

Serieus en spelen?

Wat hebben de woorden serieus en spelen met elkaar gemeen? Op het eerste gezicht zijn deze woorden onverenigbaar, maar de opkomst en groeiende populariteit van serious games heeft bewezen dat het mogelijk is om spelend te leren.

Training in Kroatië

Als onderdeel van het Kroatische festival “Land without borders” werd van 31 augustus tot 2 september met financiële steun van de Nederlandse ambassade in Zagreb een driedaagse training georganiseerd voor professionals uit de regio Osijek. De training werd gegeven door Martine Tobé en Dijana Janković  van stichting Kinderperspectief. De eerste dag was gewijd aan het leren kennen van de deelnemers met behulp van verschillende tools en games, gevolgd door een spoedcursus “Hoe faciliteer ik een wereldcafé?”. De tweede dag begon met een presentatie over serious games, een trend die zich verspreidt in onderwijsinstellingen en binnen het jeugdveld. Vervolgens gingen de deelnemers met behulp van tips en tricks aan de slag met de ontwikkeling van een eigen spel. Ze bedachten het concept, het thema, de regels en het ontwerp van een eigen spel en zo werden op de laatste dag maarliefst vier prototypes opgeleverd.

Reacties van deelnemers:

“Dit is tof! Ik wilde altijd al zelf spelmateriaal ontwikkelen, maar wist niet goed waar te beginnen. Deze training heeft me voldoende handvatten gegeven om zelf aan de slag te gaan!

Translate