Introductie Bas Rodijk

Sinds 7 januari 2019 is team Kinderperspectief uitgebreid met een projectmedewerker: Bas Rodijk stelt zich voor, vertelt waarom hij bij Kinderperspectief wil werken en wat zijn ambitie is.

I. Stel jezelf even voor: waar kom je vandaan, opleiding en wat heb je gedaan?
Mijn naam is Bas Rodijk en ik ben 28 jaar oud. Ik woon in Raalte samen met mijn vrouw Wendy. Ik heb 12 jaar lang in de horeca branche gewerkt als zelfstandig werkend kok bij diverse horeca bedrijven in Zwolle. In 2018 heb ik de keuze gemaakt om de horeca branche te verlaten en mij te gaan richten op de jeugdhulpverlening.

2. Sinds 7 januari ben je in dienst gekomen bij Kinderperspectief. Hoe ben je aan deze baan gekomen?
Ik ken Kinderperspectief via Martine Tobé, vanuit het Jeugdwelzijnsberaad waar ik o.a. voorzitter ben geweest van het jongerenbestuur (2013-2016). Tijdens deze periode hebben we nauw samengewerkt aan verschillende projecten. Een mooi voorbeeld hiervan is De Flessenpost actie. Ook ben ik betrokken geweest bij verschillende projecten van Stichting Kinderperspectief. Zo ben ik o.a. naar Berlijn en Barcelona geweest voor internationale conferenties. Verder heb ik meegewerkt aan de eerste ontwikkelingen van de populaire app Kwikstart van Kinderperspectief!

3. Waarvoor ben je er aangesteld/welke functie heb je en wat ga je precies doen?
Ik ben aangesteld als project medewerker. Als project medewerker ga ik ondersteuning bieden in diverse projecten die Stichting Kinderperspectief uitvoert. Projecten waar je hierbij aan kunt denken zijn o.a. de door ontwikkeling van de app Kwikstart, het schrijven van subsidie aanvragen en het meehelpen denken/ontwikkelen van nieuwe projecten. Ook zal ik vanuit Stichting Kinderperspectief een coördinerende rol krijgen voor het JWB.

4. Hoe kun je je opleidingen en werkervaringen gebruiken op deze nieuwe werkplek?
Ik heb geen opleiding gevolgd in de jeugdhulpverlening. Ik ben zelf goed bekend in de “wereld” waarin Kinderperspectief actief is. Deze ervaring heb ik opgedaan in mijn jeugd daar ik zelf cliënt ben geweest bij diverse jeugdhulp instanties. Op mijn 16e ben ik lid geworden van de Jongerenraad van Trias Jeugdhulp, al snel werd ik voorzitter van de raad. In de jaren (2009 -2014) van mijn jongerenraadlidmaatschap heb ik veel ervaring opgedaan met het geven van advies en meepraten over vraagstukken met betrekking tot nieuw beleid. Vanuit mijn rol als voorzitter van het jongerenbestuur van het JWB heb ik mij actief ingezet voor jongerenparticipatie. In 2015 en 2016 heb ik mijn bijdrage geleverd aan de academische werkplaats transformatie jeugd van ZonMW. Het beoordelen van subsidie aanvragen en het volgen van academische werkplaatsen stond hierbij centraal. Vandaag de dag ben ik nog lid (2016 – heden) van de Pilot Ervaringsdeskundigheid bij de Trias Groep in Zwolle. Binnen deze pilot gaan we kijken hoe we het domein ervaringsdeskundigheid kunnen implementeren bij de ASS groepen.
Alle ervaringen die ik heb opgedaan maken dat ik genoeg kennis in huis heb om een actieve rol te kunnen krijgen bij de ondersteuning en/of ontwikkeling van projecten die Stichting Kinderperspectief uitvoert.

5. Wat vind je leuk aan Stichting Kinderperspectief?
Stichting Kinderperspectief is een stichting waarbij de positieve kijk op het leven centraal staat; er wordt gedacht in oplossingen en niet in problemen, maar vooral worden er gave projecten ontwikkeld voor jongeren in binnen en buitenland. De actieve en moderne werkwijze die wordt gehanteerd binnen de stichting spreekt mij erg aan. Er zijn korte lijntjes en dit maakt dat er in korte tijd veel te bereiken is!

6. Waar ben je goed in, waar word je blij van in je werk?
Ik ben goed in het bedenken van creatieve projecten. Het vertalen van een plan naar een daadwerkelijk project met bijbehorend product is iets waar ik enthousiast van word! Daarbij vind ik het ook interessant om te zien welke impact je op jongeren kunt maken met een dergelijk project. Jongeren in hun kracht zetten, dat is waar het voor mij om draait!

7. Maak deze zin af: Deze baan is voor mij geslaagd als over een aantal jaren …..
Stichting Kinderperspectief een groeiende en bekende non-profit organisatie is in binnen en buitenland welke innoverende projecten ontwikkelt voor en door jongeren, careleavers, beleidsmakers en jeugdhulp medewerkers!

Sinds 7 januari 2019 is team Kinderperspectief uitgebreid met een projectmedewerker: Bas Rodijk.

Hiernaast stelt hij zich voor!

Translate