Intern. Expertmeeting en Conferentie in NL

Jongeren uit de jeugd- en pleegzorg hebben in bijna alle Europese landen recht op basishulp tot hun 18e levensjaar. Daarna moeten ze zo snel mogelijk een kamer of andere huisvesting vinden. Maar hoe doe je dat? Zij hebben over het algemeen weinig tot geen contact meer met hun ouders en ook binnen de hulpverlening wisselt hun contactpersoon (hulpverlener, voogd) regelmatig. Vaak zijn ze emotioneel nog niet volgroeid en hebben nog geen sociaal netwerk om op terug te kunnen vallen. Ook zijn de jongeren vaak moe van het zorgsysteem. Niet alle jongeren worden voorbereid op de praktische problemen van hun volwassen leven of hebben ze zichzelf hierop kunnen voorbereiden. Toch moet er juist dan veel georganiseerd worden: huis en werk vinden, verzekeren, inschrijven voor studie, enz. Hoe bouw je een zelfstandig, onafhankelijk leven op?

10 internationale standaarden voor careleavers

Tijdens het internationale FICE Congres in Wenen in 2016 ontwikkelden careleavers uit 15 verschillende landen 10 internationale standaarden voor careleavers. De pdf brochure kunt u hier downloaden.
Deze standaarden werden door alle FICE-landen goedgekeurd. Voor dit Erasmus+ project gebruiken FICE en Kinderperspectief de 10 Standaarden voor Careleavers als een collectieve basis en brengen door de uitwisseling tussen careleavers en beleidsmakers deze normen op een volgend niveau.

Conferentie: 20 november – Amersfoort (schrijf je in!)

Op 20 november worden tijdens een conferentie in Amersfoort de resultaten van de expertmeeting gedeeld. Careleavers presenteren hun oplossingen voor internationaal erkende problemen en discussiëren met beleidsmakers over hoe ze hun ideeën in praktijk kunnen brengen. Het programma tref je aan onder dit artikel. Schrijf je hier in voor deze unieke internationale conferentie in Nederland!

Dit project is mogelijk gemaakt door een subsidie van Erasmus+.

10 Standards for care leavers

vervolg:

16-20 november – Orvelte – Internationale Expertmeeting Careleaving

 

en ……..

 

20 november – Amersfoort – Internationale Conferentie Erasmus+

voor: careleavers en beleidsmakers

Hoofddoel:
ontmoeting tussen careleavers en beleidsmakers; careleavers presenteren hun oplossingen en bieden aan beleidsmakers de kans om veranderingen in gang te zetten.

Subdoelen:
uitwisselen van “best practices”, opbouwen van een online platform waar “best practices” en ideeën worden gepresenteerd.

U kunt zich aanmelden voor de Conferentie (20 november) op de website van FICE Nederland via dit formulier.

Reageer snel!
Er zijn nog 60 (van de 130) plaatsen beschikbaar.

Menu