Home is where the heart is – Warner Wilts

Het voelt als thuiskomen, wanneer ik de groep Serviërs door de schuifdeuren op vliegveld Eindhoven naar buiten zie komen. Nieuwsgierig was ik wel wie er mee zouden komen, want uit de lijst met namen kon ik me slechts 3 personen herinneren van destijds.

Wonderlijk dat direct bij de ontmoeting daar bij de uitgang er hartelijk en blij geknuffeld en gezoend werd en het voelde alsof we met elkaar direct weer de draad oppakten vanaf het afscheid daar in Knjazevac ruim twee jaar geleden. Het werd de start van wederom een aantal intensieve en fantastisch mooie dagen.

Het programma zat goed in elkaar en de gasten lieten zich de verschillende onderdelen zeer welgevallen. Een workshopdag, een rondleiding bij Kinderperspectief, maaltijden in bijzondere restaurants, werkbezoek rondom verslaving en een presentatie bij de plaatselijke kringloop. Uiteraard ook veel vertier tijdens een dagje Amsterdam, een stadswandeling door Zwolle, het beklimmen van de Peperbus en de overheerlijke en gastvrije barbecue.

Het meest bijzondere en leerzame van de uitwisseling blijft wel het persoonlijke contact tussen hen en wij. Landsgrenzen en afstanden lijken wat te vervagen, daar waar ik en zij ons openstellen en ons hart laten spreken en die taal lijkt universeel.

En dus bij het afscheid weer een brok in mijn keel, nog maar een keer zwaaien en omkijken met de zekerheid dat deze herinnering mij nooit meer zal worden afgepakt en ik en zij en wij elkaar weer zullen treffen!

Mijn dank aan Trias die deze uitwisseling realiseerde en met name aan: Aline en Boudewijn, Erie, Michiel, Tactus, Downies & Brownies, Zoran (Weeshuys) en voor de bijdrage en ondersteuning van Kinderperspectief.

Warner Wilts

Reactie van Erie ten Brinke (Trias): Voor zo’n ervaring in 2015 met zulke bevlogen lieve mensen moesten we wat terug doen. Halve cirkels draaien slecht, de cirkel is nu rond.

Lees hier het verslag op de website van Trias Jeugdhulp.

Translate