Feestelijke opening kapsalon Mose Pijade

Een zonnige nazomerdag in september, ruim 30 belangstellenden vanuit andere zorgaanbieders en onderwijsinstellingen en een zestal uiterst gemotiveerde jongeren vormden de basis voor een feestelijke middag in Belgrado.

Idee kapsalon

Tijdens de beursvloer in december 2015 adopteerde Kinderperspectief het idee van zorgaanbieder Mose Pijade uit Belgrado om een kapsalon te starten in een leegstaande ruimte van de eigen voorziening. Doel: een plek creëren waar jongeren een vak kunnen leren en werkervaring kunnen opdoen.

Supervisie

Met alleen het verbouwen van de ruimte en het aanschaffen van de benodigde materialen is de kapsalon nog geen feit. Mose Pijade hecht veel waarde aan professionele supervisie door een ervaren kapster. In Nada vonden zij een geschikte kandidaat die naast kapperskwaliteiten ook over pedagogische kwaliteiten beschikt en het werken met de jongeren als voorrecht beschouwt.

Plezier en trots

De komende periode zal Nada haar kennis overdragen op de jongeren. Het plezier en de trots straalt van de gezichten van de jongeren af die er werken! Ze voelen zich echt mede-eigenaar van de salon.

Foto boven: blij met het resultaat ….

Foto beneden: supervisor Nada runt samen met de jongeren de salon

Menu