Drieluik webinars voor de Balkan

De jaarlijkse Kinderperspectief Academy kon dit jaar niet doorgaan vanwege alle maatregelen en beperkingen omtrent Covid-19, maar de deling van kennis ging gelukkig wel door – online!

Samenstelling van een drieluik: waaraan is behoefte?
Om deze Webinars op de Balkan te introduceren en om te testen of er belangstelling is voor deze manier van kennisoverdracht, heeft Kinderperspectief een drieluik samengesteld bestaande uit:

  • Discover Yourself Online – Discover Yourself is een door Kinderperspectief ontwikkeld online en offline kwaliteitenspel. Complimenten geven en ontvangen, een positiever zelfbeeld krijgen en houden. Vanwege de online inzetbaarheid een interessante optie ten tijde van Covid-19.
  • Bouwstenen van hechting en de verschillende hechtingstijlen. Hoe pas je dit toe in je werk? Een tweedelig Webinar (theorie en praktijk) gepresenteerd door pleegzorg specialist Angela Peeters van Combinatie Jeugdzorg.

Naast alle aangeboden stof tijdens de Webinars, hebben de deelnemers ook toegang gekregen tot digitale informatie en werkbladen. Zo heeft iedereen een handleiding ontvangen met de spelvormen en voorbeeldvragen die belangrijk zijn tijdens het online spelen van Discover Yourself. Angela Peeters heeft vorig jaar veel materialen, schema’s en overzichten laten vertalen tijdens de Kinderperspectief Academy. Deze materialen konden nu digitaal worden gedeeld.

Opkomst bij de Webinars
Het is gebleken dat, net als in Nederland, ook op de Balkan Webinars in opkomst zijn en dat de professionals daar staan te popelen om praktische tools, zoals deze nu door Kinderperspectief zijn aangeboden, te ontvangen.
In tegenstelling tot Nederland waar vaak één professional per scherm het Webinar volgt, zaten bij sommige organisaties in Bosnië en Servië vijf of meer deelnemers per scherm te kijken.

Stay tuned!
Wegens succes en veel aanmeldingen heeft Kinderperspectief besloten om in januari en februari opnieuw een drieluik te organiseren. Meer informatie hierover volgt binnenkort!

Translate