De Academy: “Wat een ervaring!”

Wat een ervaring!
Zo begon Lara Kluijtmans, teamleider bij Maashorst (Koraalgroep) haar verslag over de Academy week 2017 in Veternik, waaraan ook medewerkers van De la Salle deelnamen. Veternik is de grootste zorgaanbieder voor jonge en volwassen mensen met een beperking in Servië, gevestigd bij Novi Sad.

De voorbereiding

Voor de derde keer startte Kinderperspectief dit jaar het Academy project, waarbij de eerste fase vooral in het teken staat van het samenstellen en smeden van een team van Nederlandse professionals. In de fase daarna wordt gewerkt aan een concreet workshopaanbod. Waar liggen de vragen van zorgprofessionals uit Servië? Met welke problemen hebben zij in hun dagelijks werk te maken?

De kracht van de Academy

De kracht van het Academy project zit in de interactie tussen jeugdzorgprofessionals uit Servië en Nederland. Door het delen van instrumenten, methodes, kennis en ervaringen is de Academy voor professionals uit beide landen een week vol leerervaringen.
Meer dan twintig interne medewerkers en twee externe deelnemers hebben met enthousiasme en interesse de workshops gevolgd, ons vertrouwd en toegelaten in hun wereld, ons kennis laten maken met hun dagelijkse praktijk op het werk, eerlijk verteld over hun geworstel, hun liefde voor de beschermelingen maar ook frustraties, hun motivatie om elke keer door te gaan, hun hoop en dromen.

Bedankt

Kinderperspectief wil graag iedereen bedanken die met energie, enthousiasme, tijd en inspanning de Academy 2017 tot een succes hebben gemaakt!

“De grootste dankbaarheid haalde ik uit een opmerking van een van onze tolken. Zij, die niet per se met de inhoud bezig hoefde te zijn, was door de sfeer van veiligheid en samen creëren als mens geraakt” schrijft Teun.

Menu