Ben jij er klaar voor?! op FICE congres

Op 31 maart organiseerde FICE Nederland de internationale conferentie Community Based Care in Almelo. Met workshopleiders uit Kenia, Zuid Afrika, Hongkong, Finland, Spanje en Duitsland werd het een inspirerende middag.

Cardea
Nelleke, Desjo en Diana verzorgden namens Cardea samen een team uit Duitsland de workshop careleaving. De Nederlandse groep presenteerde het samen met Kinderperspectief doorontwikkelde trainingspakket Ben jij er klaar voor?!. Een peer to peer training voor jongeren die op het punt staan de jeugdhulp te verlaten.

Peer to peer training werkt!
Wat opviel was de veerkracht van de jongeren. Nederlandse en Duitse ervaringsdeskundige jongeren kunnen en willen zelf veel doen om de situatie voor toekomstige careleavers te verbeteren. Peer to peer training werkt. Zorg voor goede netwerken en kijk ook naar mogelijkheden om netwerken van careleavers op te starten. Ergens bij horen en eventueel terug kunnen vallen op de zorg zijn belangrijke uitgangspunten. Probleem: actieve jongeren zijn zowel in Nederland als in Duitsland belast met fundraising om hun goede idee├źn te kunnen uitvoeren. Laat jongeren zich focussen op de inhoud en voorkom dat ze hun tijd moeten besteden aan fundraising.

Op naar Wenen …
Bezoekers uit alle werelddelen waren onder de indruk van Ben jij er klaar voor?! Het team van Cardea werd zelfs ter plekke uitgenodigd om het pakket ook tijdens de internationale conferentie van FICE in Wenen te presenteren. To be continued.

Menu