Academy Knjazevac 1 jaar later

In 2015 introduceerde Kinderperspectief de Kinderperspectief Academy. Een uitwisselingsproject tussen Nederlandse en Zuidoost Europese jeugdzorgprofessionals. De eerste Academyweek vond plaats in Knjazevac, Servië. Acht professionals van Trias en Jarabee reisden af naar Servië en verzorgden workshops rondom het thema veiligheid.

Mozaïeken

Daarnaast organiseerde het Nederlandse team creatieve workshops en een sport- en speldag voor alle jongeren. De mozaïekworkshop van Trias medewerkster Erie bleek zo goed aan te slaan dat de residentiële voorziening inmiddels met twee muurmozaïeken is opgefleurd. Er is zelfs een mozaïek gemaakt voor een plaatselijk café.

Fitnesstoestellen

Nog altijd denken de medewerkers en jongeren uit Knjazevac met een warm gevoel terug aan de week waarin “de Nederlanders” te gast waren. Zij hebben gezorgd voor een frisse (wervel)wind! Een mooie prestatie die is bekroond met het plaatsen van solide fitnesstoestellen voor buiten waarop de jongeren uit Knjazevac hun energie op positieve wijze kwijt kunnen.

In 2016 zal Kinderperspectief Academy in samenwerking met Lindenhout en Entrea in Pancevo, Servië worden gehouden. Het thema is dan: “Empowerment”.

Foto 1:
Eén van de resultaten van de mozaïekworkshop van Erie (Trias).
Inmiddels is het hele dorp opgefleurd met schitterende kunstprojecten.

Foto 2:
Solide fitnesstoestellen voor buiten …

Menu