3 publicaties Care Leavers Convention online!

Eind 2020 organiseerde Stichting Kinderperspectief samen met Udayan Care (India), SOS Childrens villages International, University of Hildesheim (Germany) en care leavers netwerken uit 4 verschillende continenten de eerste Internationale Care Leavers Convention. De Convention werd bezocht door meer dan 2500 deelnemers (waarvan 50% care leavers) uit 83 verschillende landen.

Gedurende het eerste kwartaal van 2021 is hard gewerkt aan het bundelen van de belangrijkste uitkomsten van de Convention met drie Engelstalige publicaties als resultaat.

  • De Brief for Practitioners is geschreven voor social workers die zelf met care leavers werken. In het document staan aanbevelingen die zij direct kunnen toepassen in het dagelijkse werk met care leavers.
  • De Brief for Policy Makers is bedoeld om beleidsmakers te informeren over care leaving en manieren waarop care leavers kunnen worden betrokken bij het maken van nieuw beleid.
  • Het verslag van de Convention waarin getracht is de belangrijkste uitkomsten van de verschillende sessies weer te geven.

De publicaties markeren de afsluiting van de eerste Convention, maar de beweging gaat door! Care leavers vanuit de hele wereld treffen elkaar inmiddels maandelijks voor een online Care Leavers Cafe en de plannen voor een vervolgconvention staan in de steigers.

Brief for Practitioners

Brief for Policy Makers

Event report (verslag van de Convention)

Translate