Academy 2018 in Belgrado, Servië

Eind maart namen Youké en Spirit deel aan Kinderperspectief Academy bij jeugdhulporganisatie “Centar za zastitu odojcadi, dece i omladine” in Belgrado. Vol goede moed vertrokken acht gemotiveerde en gedreven professionals vanuit Schiphol naar Servië. Het bezoek stond in het teken van kennis delen en uitwisseling. Door middel van het geven van verschillende workshops zoals ”InVerbinding met JIM”, systeemtherapie, identiteitsontwikkeling bij jonge meiden, het bespreken van rolmodellen in een samenleving (waarom is een bepaald persoon wel of geen rolmodel) en oplossingsgericht werken, leerden de professionals van én met elkaar. Alles kwam aan het einde van de week heel mooi samen tijdens een live supervisie, waar veel van elkaars inzichten werd geleerd en twee werelden voor even één werden.

Een hoogtepunt voor de jonge bewoners en professionals van de jeugdhulporganisatie was zoals altijd de spelletjesmiddag. Met spijkerpoepen, koekhappen, zaklopen, bellenblazen en stoelendans konden stickers worden verdiend. Als je alle onderdelen succesvol had afgerond kreeg je een mooie prijs. De middag eindigde in een watergevecht met ballonnen en waterpistolen.

De laatste dag stond in het teken van evalueren. Aan de hand van voorwerpen die op tafel lagen werd iedereen gevraagd om te vertellen hoe zij de week hebben ervaren. Veel mensen gaven aan dat ze het leerzaam vonden en er energie van hebben gekregen.
De cheque met het door Youké en Spirit opgehaalde sponsorgeld is overhandigd. Samen met de managers van de jeugdhulporganisatie is deze gelijk verzilverd middels de aanschaf van een grote tafel met 12 stoelen voor een gezamenlijke eetruimte op een groep. Daarnaast konden ongeveer 50 dekbedden worden gekocht zodat de kids er deze winter weer lekker warm bij liggen.
Na de evaluatie was het tijd om de certificaten aan alle deelnemers van de workshops uit te delen en alle Nederlandse deelnemers kregen een certificaat van waardering van de Servische organisatie.
Daarna was het echt zover. Na een leuke, leerzame, intensieve week vol uitwisseling en wederzijdse waardering was het tijd om afscheid te nemen.

Ben je benieuwd geworden naar een kleine sfeerimpressie, dit is de link naar het filmpje.

Deelname aan één van de workshops

Translate